Erik Svendsen i Jyllandsposten den 3/4-2007 leverer en noget intetsigende anmeldelse af “Hans Broges Bakker”. Det virker, som om han gerne vil have en gængs, opsvulmet gang alternate history (han ser ikke kvaliteten i, at Haun pirrer fantasien uden at forklare alting til døde) og slutter af med nonsens-kommentaren:
Tegningerne mangler, og de er forudsætningen for, at man har en god tegneserie
Læs mere om: Hans Broges Bakker
Interview i JP Århus 2/4-2007 ved Hanne Würtz
Godt langt interview om den luksus, det er at have tid – til blandt andet at skrive. Og om nedturen, efter “Jor” fik en dårlig modtagelse. Derudover snakkes der mest om Hauns seneste roman, “Hans Broges Bakker” og hans næste bog, som blot eksisterer som en ide om alfer og trolde i Århus Ådal.
»Der vil helt klart være nogen, der var voksne i 1979 og vil føle nogle anakronismer, men det har jeg valgt at se bort fra. Min bog afslører sig selv som en illusion ved at være skrevet i 2006, og på den illusion retfærdiggør jeg det.«
Læs mere om: Hans Broges Bakker · Interviews og portrætter
Interview i 24timer 2/4-2007 ved Hanne Würtz.
Et meget kort interview, hvor Haun snakker lidt om livet som forfatter og “Hans Broges Bakker”.
»Ideen om, at tyskerne vandt krigen, er ikke særlig original, og hvis jeg skulle tilføre genren noget nyt, skulle det være set fra et dansk perspektiv – et århusiansk, for det er her, jeg bor, det jeg kender.«
Læs mere om: Hans Broges Bakker · Interviews og portrætter
Erik Svendsen i Jyllandsposten den 2/4-2007 virker, som om han hellere ville have en stor, udpenslet roman og bryder sig ikke om Hauns måde at forløse historien på. Jeg har set flere, som synes, at “Hans Broges Bakker” er for tynd, men synes selv, at den netop fungerer, fordi den kender antydningens kunst.
Hele anmeldelsen kan læses her.
Læs mere om: Hans Broges Bakker
Interview i Jyllandsposten 15/4-2006 ved Per Nyholm.
Da interviewet foregår, arbejder Haun på “Hans Broges Bakker”, så der bliver naturligvis snakket om, hvordan han her skal beskæftige sig med det tilstræbte virkelige, noget der kan risikere at påvirke bogens poesi. Som forskud på det plan i historien, der handler meget om dansk litteratur, diskuteres der også, om der findes en århusiansk (nej) og en dansk (ja) litteratur.
»Jeg tror, jeg er jysk-amerikansk forfatter.«
Læs hele interviewet her.
Læs mere om: Hans Broges Bakker · Interviews og portrætter
Året er 1979. Europa er på fjerde årti styret fra et nationalsocialistisk Berlin. I Aarhus er de tidligere skolekammerater Snorre og Sebastian gledet fra hinanden, men føres nu sammen af en velhavende forfatter med planer om oprør.
En historie om to venners længsel efter en anden og friere verden.
Udgivet på Gyldendal, 2007.
Forside: Harvey Macauley.
Bogen kan købes her
Læs mere om: Bibliografi · Hans Broges Bakker
Hans Broges Bakker er blevet anmeldt af Janus Andersen på Scifisiden:
“Hans Broges Bakker” er en lille sag, 150 sider, og Haun skriver, så man let flyver igennem den på en aften. Ideen med det nazistiske Europa er brugt før, hvilket tillader Haun at slippe let omkring nogle ting og gør det muligt for ham at fokusere på den nære, intime historie om de to venner – han formår at skabe en hel verden med ganske få og enkle penselstrøg, så han forfalder ikke til genrens forkærlighed for store, melodramatiske begivenheder.
Læs mere om: Hans Broges Bakker