Christian Haun fanzine header image 4

Måske tvivler hun ikke længere på alting

Christian Haun er en af de yngre danske forfattere, der er sværest at bringe til ro på en hylde, fordi han siden debuten Naut (Gyldendal 1999) med hver udgivelse har gjort noget uventet; denne nye roman er tilsyneladende hans mest konventionelle, men naturligvis ikke uden et haunsk twist.
Har De, kære læser, endnu ikke stiftet bekendtskab med dette forfatterskab, er det nu, De skal springe på; som Weekendavisens anmelder, Lars Bukdahl, så sandt har skrevet, burde Haun “bryde gennem samtlige den litterære institutions døvende lydmure”.
Og kender De forfatterskabet, er De også denne gang garanteret en overraskende og ny vinkel på noget, De måske troede velkendt.

Læs mere om: Bibliografi · Måske tvivler hun ikke længere på alting

Op mod solen ler vi

“Et andet sted pudser Etienne knive og tænker på hvornår han mon skal tilfredsstille frøken Lily igen. Hendes varme ryg, hans hænder om hendes lænd, halsens duft. Hvad laver hun deroppe?”

Etienne er tjener og elsker i en herskabslejlighed i hovedstaden Belreve. Efter et tyveri bliver han kastet ud i hjemløshed og må lære at klare sig selv. På flugt i en gådefuld og ukendt verden.

Christian Haun, f. 1974, har skrevet seks romaner og to samlinger af historier; af anmeldere kaldet “en smittende storyteller” og “sindssygt original og spændende”.

Op mod solen ler vi undslår sig, som resten af Hauns oeuvre, genrebetegnelser.En dragende roman, der suger læseren til sig og kaster vedkommende sammen med Etienne ud på rejse gennem en smuk og barsk verden.

Læs mere om: Bibliografi · Op mod solen ler vi

Hus år hus

I 1976 skubbes en kvinde i døden, men hjemsøger sin mand gennem årene og leder ham på sporet af sin morder. Efter finanskrisen går en mand ned med flaget. Han forlader sin familie for at gå en lang tur og se, hvad der er at se, men synes ikke at kunne komme ud af kvarteret. To brødre bor sammen i et højhus efter verdens undergang, men splittes, da den ene møder en kvinde.

Læs mere om: Bibliografi · Hus år hus

Sig farvel til dig selv

sigfarveltildigselvlilleTre fortællinger om det der er os nærmest og samtidig er det mest gådefulde: familien, børnene og vores egen personlighed.

En elleveårig pige i en familie i opløsning bekæmper en ondskab større end russernes.

En gruppe unge holder juleaften i Australien. Ti år senere i Danmark kan ingen huske hvordan aftenen endte.

En pensioneret ingeniør tynget af Irak-krigen tager sin søn med til Mexico hvor mareridtet venter.

Læs mere om: Bibliografi · Sig farvel til dig selv

Rock Nekropolis

Rock Nekropolis Privatdetektiverne Lee & Hock i Los Angeles får til opgave at efterforske sagen da den unge filmstuderende Aaron Johnson går i koma og efterlader sig en drømmedagbog der fortæller om Byen under vores søvn hvor alle de døde stjerner bor.I Marokko går en anden privatdetektiv i opløsning da han også kommer i kontakt med byen, og i skikkelse af skurken John Parabellum tager han til Los Angeles for at holde sig klar til den dag der måtte blive brug for ham.

Den dag er nu kommet. Nogen er begyndt at myrde løs blandt indbyggerne i de døde stjerners By, og det kommer til en konfrontation mellem detektiverne. De begynder at indse at Byen virkelig findes…

De to privatdetektiver Lee og Hock i Los Angeles bliver hyret af en fortvivlet moder, hvis søn er i koma og som har gemt en drømmedagbog, der fortæller om en by under byen, hvor de afdøde filmstjerner bor. De to drager via hypnose til byen, og bliver her indblandet i en kamp mellem filmstjerner og en gal massemorder.

Læs mere om: Bibliografi · Rock Nekropolis

Et sekunds orkan

Et sekunds orkan Det er kun to dage siden, at Jon flyttede ind på kollegiet, og det er allerede ved at gå helt skævt for ham. Han har kastet sin kærlighed på den kernesunde og smukke Birgitte. Men hun er ikke ganske tryg ved Jon. Der er noget ved ham, der foruroliger hende.

Birgitte har et stykke tid været generet af en ubehagelig stank fra badeværelset og tilkalder kollegiets varmemester.

Det syn, der møder dem, er forfærdeligt.

Psykologisk thriller, som isnende uhyggeligt beretter om et kvindemord på et århusiansk studenterkollegium, og om en flok unge potentielle mordere: psykotiske, kriminelle, narkopåvirkede

Læs mere om: Bibliografi · Et sekunds orkan

Naut

Naut, 1. udgave Naut, 2. udgaveDen unge århusianske studerende Michael Boving lever et roligt og harmonisk liv med sin kone og deres lille datter.
Men han plages af kvalmeanfald og hjemsøges af sære anelser om en umiddelbart forestående katastrofe …

Læs mere om: Bibliografi · Naut

Hans Broges Bakker

Hans Broges BakkerÅret er 1979. Europa er på fjerde årti styret fra et nationalsocialistisk Berlin. I Aarhus er de tidligere skolekammerater Snorre og Sebastian gledet fra hinanden, men føres nu sammen af en velhavende forfatter med planer om oprør.
En historie om to venners længsel efter en anden og friere verden.

Udgivet på Gyldendal, 2007.

Forside: Harvey Macauley.

Bogen kan købes her

Læs mere om: Bibliografi · Hans Broges Bakker